Localitati Brasov
Brasov
Turism Brasov
Cautari Frecvente
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z
City break

Hotel Cabana Vanatorilor 3*

Adresa contact:
Predeal, Romania
Str. Trei Brazi, Nr. 3
Telefon: 0268 455285
Fax: 0268 457036
Email: contact@cabanavanatorilor.ro
Web: http://www.cabanavanatorilor.ro/
Descriere:
Situat la mai putin de 1 km distanta de Predeal, Cabana Vanatorilor este pentru turistul iubitor de munte, o incantare. Cand te afli in preajma ei, aproape ca auzi sunetul cornului de vanatoare si galagia ogarilor voievodali. Cei care pastoresc acest loc indragit vor ca fiecare oaspete sa se simta aici ca acasa.
Cabana Vanatorilor din Predeal a fost construita in anul 1936. Ea a apartinut initial unui comerciant de nationalitate germana. Din 1956 a intrat in patrimoniul O.J.T. Brasov.
Pana in anul 1997 ea a fost o pensiune obisnuita. In acel an a fost preluata de familia Bercea. Cand a fost redeschisa in iulie 1998, Cabana Vanatorilor avea dotari si modificari remarcabile.
Ideea decorarii restaurantului, in stilul pitoresc care se observa si astazi, apartine sotilor Ioana si Stefan Bercea care au lucrat o perioada intr-o pensiune familiala din Elvetia. De fapt experienta acumulata acolo i-a determinat pe cei doi sa dea un nou look fostei cabane. Intorsi acasa cu fotografii si idei, au comandat mobilierul restaurantului, l-au decorat cu trofee si arme de vanatoare. Ideea lor s-a dovedit curand un mare succes.
"Veniseram din Germania si Elvetia cu o multime de fotografii si carti de specialitate care prezentau decoruri pentru restaurante" explica Stefan Bercea. "M-am hotarat la acest decor dupa o carte din Elvetia; am gasit mesteri, am gasit oameni pentru mobilier, pentru lambriuri si mi le-au facut pe toate ca la carte".
Initial Cabana Vanatorilor a functionat mai mult pe baza restaurantului cu specific vanatoresc. Clientii au inceput sa fie atrasi de noua oferta a restaurantului. Ei au la dispozitie un meniu axat pe preparate romanesti traditionale, cu slanina, caltabos, toba, branzeturi, bulz, sarmalute, dar in continuare si specialitati vanatoresti. Treptat au fost introduse preparate cu sosuri dulci, specifice bucatariei traditionale germane. Au fost excluse de pe lista deserturile traditionale ca banalii papanasi si au fost introduse deserturi noi. "Am readus in actualitate retete mai putin folosite, desi apartinand bucatariei traditionale romanesti, cum ar fi budinca de branza de vaci cu stafide sau strudel cu mere, asa cum am invatat sa prepar la Viena" explica Stefan Bercea, caruia meseria de bucatar i-a adus multe satisfactii si premii.
Orientarea Cabanei Vanatorilor a atras din ce in ce mai multi clienti, ceea ce i-a incurajat pe sotii Bercea sa se gandeasca la extindere. In 2000 s-a contractat un credit pentru extinderea restaurantului si a bucatariei. Practic langa cladirea veche a mai fost ridicata una noua, lipita. Prin noua aripa, restaurantul a fost extins cu inca 80 de locuri, ceea ce a dus la o capacitate totala de 120 locuri. Pentru a face fata noii capacitati, a fost extinsa si bucataria de la 40 la 140 mp (inclusiv anexele).
Initial, pentru cazare, Cabana Vanatorilor dispunea de sase camere. Datorita extinderii cladirii, trei dintre ele au fost transformate in apartamente, acum Cabana Vanatorilor dispune de cinci apartamente la etajul intai, sapte camere duble cu balcon la etajul intai, si sapte camere duble cu balcon la etajul doi.
Stefan Bercea este membru al Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania si a Verband der Koche Deutschlands, maestru in arta culinara recunoscut pe plan international.
Din anul 1980, de cand este bucatar, a participat la numeroase concursuri nationale si internationale, meritele fiindu-i recunoscute prin medaliile si premiile obtinute, unde a reusit sa demonstreze ca bucataria romaneasca poate sta langa cele mai vestite bucatarii ale lumii.
Se preocupa si promoveaza cu succes bucataria traditionala romaneasca, dar exceleaza in realizarea preparatelor din bucataria internationala.


Cauta in Brasov
Bilete avion  • Bilete low cost
Atractii si zone de interes
Spitale
Spitalul Clinic de Copii Braşov
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov
Spitalul Municipal Codlea
SPITALUL MUNICIPAL FAGARAS
Spitalul Municipal Săcele
SANATORIUL DE NEVROZE PREDEAL
Lista strazi
xyz
#ab
cde
fgh
ijk
lmn
opq
Invatamant
Colegiul National Andrei Saguna
Scoala Generala Nr 1
SCOALA GENERALA NR. 2
SCOALA GENERALA NR. 3
SCOALA DE ARTE SI MESERII CODLEA
SCOALA GENERALA NR. 1
SCOALA GENERALA NR. 2
Transport
Polimex 93 S.A.
Banci
Banca Transilvania Agentia Muresenilor
C.E.C. SUCURSALA BRASOV
Raiffeisen Bank Agentia Brasov
BCR Codlea
Raiffeisen Bank Agentia Codlea
Raiffeisen Bank Agentia Fagaras
C.E.C. AGENTIA FAGARAS.
Restaurante
Alex-Super Gastro
Apropo
Bufet Gheorghe Moroianu
Capra Neagra
Casa lui Dracula
Petrucci
Plaiul Foii

Ghid
Informaţii generale

Aşezare
Īn partea centrală a Romāniei, īn interiorul arcului carpatic, la īntālnirea Carpaţilor Orientali cu cei Meridionali, pe cursul mijlociu al Oltului, străbătut de meridianul 250 longitudine estică şi de paralela 460 latitudine nordică.

Vecini
La nord: Judeţele Harghita şi Mureş, la est: Judeţele Buzău şi Covasna, la vest: Judeţul Sibiu, la sud: Judeţele Argeş, Dāmboviţa şi Prahova.

Suprafaţă
5.363 km2 (respectiv 2,3% din teritoriul ţării).

Populaţie
640.000 locuitori.

Oraşe
Braşov, resedinţă de judeţ, cu 325.000 locuitori, o aşezare cu atmosfe.. citeste mai mult